2 agosto 2012

// // Lascia un commento

Platges genials a menys de mitja hora - Time Out Barcelona

via timeout.cat

Una delle spiagge citate in questo articoletto è a pochi minuti da casa.

Lo riporto qui perché non è più online.

Platges genials a menys de mitja hora

No cal sortir de l'àrea metropolitana de Barcelona per gaudir del mar

Eulàlia Iglesias

    Les tenim ben a prop, i tot i així, moltes són desconegudes per a nosaltres. Us proposem deu platges de l'àrea metropolitana de Barcelona on passareu el dia la mar de feliços

Platja del Prat

A la platja del Prat, entre la desembocadura del riu i l’aeroport, ja és tot un plaer arribar-hi. La carretera d’accés (molt ben condicionada per a passejants i ciclistes)  sempre està plena d’observadors d’avions. Ben a prop hi ha els espais naturals del delta del Llobregat. L’extens litoral disposa de tota mena de serveis i instal·lacions, com arael Centre Municipal de Vela i el Centre de Recuperació d’Animals Marins. I quan arriba el capvespre (de 20 a 8 h), a la zona d’ús públic s’apleguen dotzenes de pescadors de canya.
Longitud: 3.300 m – Amplada: 60 m

Somorrostro (Barcelona)

Fa poc més d’un any que Barcelona ha recuperat el topònim de Somorrostro, fins ara vergonyant per a molts,  per denominar un dels trams de platja que durant dècades van acollir el principal nucli de barraques de la ciutat. Entre l’espigó del Gas i el moll de la Marina, ara s’hi apleguen estiuejants de totes les edats que aprofiten les activitats i els serveis que ofereix el Centre de la Platja ubicat sota els seus porxos: préstec de llibres, de material per practicar esports...
Longitud: 522 m - Amplada: 89 m

Mar Bella (Barcelona)

La part de platja més animada i liberal de Barcelona se situa entre l’espigó de la Mar Bella i el de Bac de Roda. Els practicants del naturisme hi trobaran una zona reservada per a ells, a recer d’un turonet. Els amants dels esports marítims poden aprofitar els serveis de la Base Nàutica de la Mar Bella. I els que no es perden ni una festa, han de parar atenció a l’agenda dels tres xiringuitos que hi operen, amb activitats dedicades especialment al públic gai.  
Longitud: 512 m - Amplada: 42 m

Platja de Sant Joan (Montgat)

Com una foto antiga en color, la platja del nucli antic de Montgat ha fixat usos i costums perduts en la major part del litoral. Aquí encara hi perviuen els banys Emporium i els banys del Carme, que s’omplen a l’estiu d’estiuejants degustadors de paelles. La presència de pescadors s’evidencia per les barques que romancegen a la sorra i per la petita llotja oberta a tocar de les vies del tren on venen les seves captures a viva veu, com ja no es fa enlloc més de Catalunya.
Longitud: 595 m

Sant Sebastià (Barcelona)

En l’extrem més meridional de la costa, la de Sant Sebastià és la platja més llarga, la més veterana, la més propera al Port Vell i una de les més populars de Barcelona. El destí natural dels qui des del centre s’encaminaven cap al mar. Aquí es van instal·lar els primers banys i institucions tan conegudes i encara en funcionament com el Club Natació Barcelona i l’Atlètic Barceloneta. I aquí estiuegen encara molts barcelonins de tota la vida.  
Longitud: 1.085 m - Amplada: 75 m

Platja del Pont del Petroli (Badalona)

Acaben d’inaugurar passeig marítim i escultura dedicada a l’animal més aromàtic de la ciutat: el mico. Són els punts culminants d’una reforma que ha rescatat aquest pany de platja impracticable no fa tants anys. Tot això sense renunciar a la seva personalitat industrial: la platja queda emmarcada entre el Pont del Petroli que li dóna nom i la preciosa fàbrica d’Anís del Mono, una de les millors mostres del modernisme fabril català. És un punt de trobada de submarinistes.  
Longitud: 420 m – Amplada: 50 m

Platja del Fòrum de Barcelona

La reconversió industrial i la instal·lació de la depuradora han transformat el que era pràcticament una abocador en una de les platges més insòlites del litoral. Entre l’antiga central elèctrica i la nova central tèrmica que perfilen l’horitzó de Sant Adrià del Besòs, i a tocar de la desembocadura del riu i el Parc Fluvial, trobem una platja que no només disposa de tots els serveis imaginables sinó que també del que probablement és el xiringuito més ben posat de l’àrea metropolitana.  
Longitud: 250 m – Amplada: 50 m

Platges del Remolar i el Francès (Viladecans)

Increïble però cert. L’àrea metropolitana atresora algunes de les platges menys freqüentades de Catalunya. Les de Viladecans resulten un paratge dunar, en bona part protegit, on s’escampen banyistes ocasionals a la recerca de tranquil·litat. Val la pena fer-hi una passejada per arribar  a l’observatori que hi ha entre les dues i mirar l’entorn.  Atenció: no hi ha serveis, tots es concentren a la veïna platja de la Murtra.
Longitud: 690 m (el Francès) i 800 m (el Remolar) – Amplada: 60-100 m

Platja de Gavà

A Gavà Mar la llenca de platja és un element més en un conjunt que entén el litoral com un espai d’oci permanent amb una sèrie d’infraestructures molt ben integrades a l’entorn. Entre la pineda arran de mar, hi podem trobar restaurants (El Torreón, El Jardí del Mar, Les Marines, Tropical...), hotels de luxe (AC Marriot), complexos esportius (Àccura), càmpings de primera (Tres Estrellas)  i xiringuitos chic (el Kauai) per estar-vos a la platja les hores, els dies, les setmanes... que vulgueu.
Longitud: 3.850 m - Amplada: 20-80 m

Platja de la Pineda (Castelldefels)

Addictes a la sorra? A Castelldefels us esperen gairebé cinc quilòmetres d’arenal amb tots els serveis que pugueu imaginar i desitjar per treure el màxim profit a la platja amb totes les comoditats del món. A la de la Pineda, en concret, disposen d’una zona multiesportiva nova de trinca on es pot jugar a les modalitats de platja d’handbol, voleibol i futbol. I, la gran novetat, un espai per practicar el surf d’estel, una reivindicació dels aficionats.
Longitud: 2.090 m – Amplada: 90 m

0 comments: